Saját élményt adó, gyakorlatorientált tréning, ahol megtapasztalhatod a valódi közösség indítást

El tudod képzelni az életedet egy olyan térben, amiben a múlt, a jelen és a jövő egyszerre nyilvánul meg és ezzel együtt a közel és távol, a fent és a lent, a kint és a bent pillanatról, pillanatra dinamikusan változik?

Félelmetes?

A csoportdinamikai tér olyan bizonytalan, mintha bedobtak volna Aliz csodaországában a nyúl üregébe. Azonban a bizonytalanság csak addig félelmetes, míg nem vagyunk képesek megérteni és elfogadni.

Ha elfogadjuk, akkor kalanddá válik!

Ezért, aki ma valódi közösség alkotásba fog, annak érdemes nem csak megtapasztalni, hanem meg is érteni, hogy mi történik ebben a csodálatos világban.

A TreeMap Tábor ezért lehet életed nagy kalandja!

Neked szól a tábor…

>> ha valódi közösség indítását tervezed, saját közösség indulásában részt veszel, vagy ha már több közösségben próbálkoztál

>> ha fenntarthatóságra törekvő, ökoközösséget tervező, vagy azt kezdeményező vagy

Akkor is várunk…

>> ha már működő közösség tagja vagy, hiszen a csoport alakulás fázisain egy közösség többször is végig halad és ezek felismerése, kezelésének módja a siker kovácsa

Táborvezetőink:

Vágvölgyi Gusztáv – Pabló

Eddig immár több száz szervezettel, közösséggel való munkám során nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttem a közösségek működéséről, ebből jött létre a közösségi vállalkozás, mint szervezeti modell, a Fa-modell. Olvasmányaim, teoretikus gondolkodásom során azt a kérdést tettem fel magamnak, hogy „A különbözőségeink ellenére hogyan vagyunk képesek együttműködni?”

Szép Éva

Engem szintén érdekeltek azok a dinamikák, melyek egy közösségben zajlanak. Én vagyok a gyakorlatias, aki az elméleteket gyakorlatba fordítja. Szeretem a rendszereket, a problémákat a rendszerek hiányosságában keresem. Kedvenc területem a kommunikáció, mely javítására minden közösségben törekszem.

Miért keressük a közösségünket?

(Dokumentumfilm Pablóval)

Mire lesz ez nekem jó?

A Tábor résztvevőjeként élményszerűen megtapasztalod egy közösség alakulás folyamatát. Ezen keresztül fejlesztjük azokat a kompetenciáidat – mind ismeret, mind attitűd, mind készség szinten -, ami jó közösségi emberré tehet. A folyamat során megérted a közösség alakulásának legfontosabb törvényeit, így képessé válsz arra, hogy felismerd az alakulás szakaszait és az egyes szakaszokban törvényszerűen bekövetkező konfliktusokat.

Mindez az élmény és tanulás a közösségi szituációkban nagyobb elfogadást és probléma megoldó készséget eredményez, ezáltal nagyobb eséllyel leszel képes a saját közösségedben benne maradni és annak életképességét elősegíteni.

A TreeMap Tábor tehát egy IGAZI közösségi ember képző!

Milyen témák mentén haladunk?

0. Nap – augusztus 18, kedd 

Fókuszban az alakulás, az egyéni célok, értékek közössé válása

1. Nap – szerda

Fókuszban a csoportalakulás folyamata, a közösségi tervezés, az ügy, jövőkép, cél, küldetés, tehát mindaz az értelem ami köré egy közösség képes megszerveződni, és az ehhez kapcsolódó csoportdinamikai jelenségek.

2. Nap – csütörtök

Fókuszban az önszerveződés és a vezetés, a hatalom és a vezetői szerepekben kódolt konfliktusok.

3. Nap – péntek

Fókuszban a közösségi rendszerek, ezen belül a körök rendszere és a strukturális, rendszerek hiányából fakadó konfliktusok

4. Nap – szombat

Fókuszban a különbözőségeink és a különbözőségeinkből származó viszony szintű konfliktusok

5. Nap – augusztus 23, vasárnap

Fókuszban az összegzés, az értékelés, a zárás és a búcsúzás 

Hideg-hegyi Menedék

kilátás a táborból

Milyen módszerekkel fogok tanulni?

Minden résztvevő egy szűkebb, maga választotta csoportban a Tábor teljes időtartamában modellezi a közösségalkotás folyamatát. Ez segíti az elméletek megértését és a közösségalkotás törvényeinek élményszerű megismerését, valamint lehetőséget teremt arra, hogy a saját élményeket önreflexiós beszélgető körökben dolgozzuk fel.

Ezt egészítik ki a résztvételi elvű tréningeken szokásos játékok, gyakorlatok, a saját élmény megértését segítő előadások. 

A tábor helyszíne

A TreeMap Tábort csodálatos természeti környezetben, a Pécselyhez közeli Hideg-hegyi Menedéken tartjuk, ahol épp alakul egy ökologikus kisközösség, amely a tábor alatt bemutatkozik majd.

Megközelíthetőség

A Hideg-hegyi Menedék Barnagtól 3 km-re, autóval is jól járható murvás úton közelíthető meg. A barnagi buszmegállónál található vegyesbolt mellett induló utat kell követni, minden elágazóban “Hideg-hegy” útjelző táblákat találsz majd. A helyszín Veszprémtől 25 km, Tihanytól 18 km, Budapesttől 147 km távolságra van. Parkolni a tábortól 5 percnyi sétára tudsz majd.
GPS: 46.9625, 17.755

A Hideg-hegyi Menedék Barnag felől közelíthető meg

Szállás, étkezés

Szálláslehetőségek a táborhelyszínen sátorban, jurtában és korlátozott számban szobákban vannak.

Ezeken kívül a környékbeli településeken is van lehetőség vendégházakban megszállni, amelyeket előre lefoglaltunk. Ezekről részletes információkat a jelentkezési lapon találsz.

Az étkezést a Hideg-hegyi Menedék csapata biztosítja nekünk. Húsos vagy vegetáriánus ételek közül választhatunk. Emellett igény szerint speciális étkezési igények biztosíthatók, előzetes egyeztetés esetén vegán, gluténmentes, cukormentes étkezés is megoldható.

A Tábor költségei

A szakmai program díja 59.000 Ft*
A szállás díja sátorban, vagy lakókocsival, 5 napra 7.500 Ft; erdei jurtában 15.000 Ft;
4 ágyas szobában 5 napra 20.000 Ft;
Az étkezés díja teljes ellátással 5 napra 17.500 Ft, csak ebéddel 8.000 Ft


* lehetőség van a két részletben való fizetésre. Az első részlet 40.000 Ft, amit a jelentkezés után, de legkésőbb augusztus 4-ig kell befizetni. A második részletet augusztus 10-ig kell befizetni. A részletfizetési igényt a jelentkezési lapon lehet jelezni.


A TreeMap Tábor létszáma 24 fő. A jelentkezéseket a befizetések sorrendje szerint véglegesítjük. Jelentkezési határidő legkésőbb augusztus 4 éjfél!


Támogatott hely pályázat

Pár jelentkezőtől érkezett visszajelzés, hogy nehéz szociális helyzet miatt most gondot jelent a Tábor díjának kifizetése. Mivel számunkra fontos hosszú távon is segíteni azt, hogy minél több valódi közösség alakuljon ki szerte az országban, ezért úgy döntöttünk, hogy meghirdetünk néhány támogatott helyet a Táborba!

A pályázat részletei

Kedves TreeMap Tábor jelentkező!

Az elmúlt hetekben azt tapasztaltuk, hogy rengetegen érdeklődtök a tábor iránt – és sokan már jelentkeztetek is – amit köszönünk, és amiért hálásak vagyunk, mert számukra ez azt jelzi, hogy hiánypótló az a tudás és tapasztalat, amit át szeretnénk adni nektek a közösségfejlesztésről.

Ugyanakkor azt is látjuk, hogy vannak, akiknek egyéni szociális helyzete miatt most gondot jelent a Tábor díjának kifizetése. Mivel számunkra fontos hosszú távon is segíteni azt, hogy minél több valódi közösség alakuljon ki szerte az országban, ezért úgy döntöttünk, hogy meghirdetünk néhány támogatott helyet a Táborba.

A támogatott hely elnyeréséhez egy motivációs pályázatot kell eljuttatni hozzánk. Ez alapján kerülnek kiválasztásra a támogatottak, akiknek a tábor szakmai díjából 30.000 Ft-ot elengedünk.

A pályázatot azok is benyújthatják, akik már kitöltötték a jelentkezési lapot. Fontos azonban tudnotok, hogy a beérkezett pályázatok közül mi – hangsúlyozottan szociális rászorultság alapján – csak néhányat tudunk támogatni.

A pályázat tehát kifejezetten a most nehezebb anyagi körülmények között élő, ugyanakkor a közösségépítés mellett elkötelezetteknek szól.

A pályázatban két kérdésre várunk választ:

  • Kérjük, indokold meg néhány mondatban, miért igényelnél támogatotti helyet (tehát adj képet számunkra a jelenlegi szociális helyzetedről).
  • Oszd meg velünk, hogy mi motivál a Táborban való részvételre, vagyis hogyan hasznosítanád az ott tanultakat.

A PÁLYÁZATI ANYAG MELLETT A JELENTKEZÉSI LAPOT IS TÖLTSD KI!!! (Ha még nem tetted.)
A JELENTKEZÉSI LAP LINKJE: https://forms.gle/NobceZv36hoP9sR7A

A TÁMOGATÁSI PÁLYÁZAT BEADÁSI HATÁRIDEJE: július 24. péntek éjfél!!!

Ha bármi kérdésed van, keress minket bátran: 06-30-233-7867 (Forrai Mária Melinda)

Hamarosan találkozunk!