A Fa modell és a TreeMap tréning

A Treemap tréningen megismerheted a Fa modellt, mint vezetői eszközt

Mi az a Fa modell?

A Fa modell láthatóvá teszi, hogy egy vezetőnek milyen törvényszerűségekre, összefüggésekre kell figyelnie a vezetés során.

Lényegében egy olyan vezetői eszköz, mint a térkép a túrázásaink során. Segítségével a gyakran szubjektívnek látszó, komplex emberi problémákat is képessé válunk átlátni, megérteni, kezelni. …és hogy ezek majd mind megoldódnak? Maguktól nem, de a Fa modell gondolati térképet ad a megoldásukhoz.

Fa modell

TreeMap tréning

Szeretnéd megismerni a Fa modellt, sőt alkalmazni a szervezetedben? Gyere el az 1 napos TreeMap tréningünkre!

Mit kapsz a tréningen?

  • a TreeMap tréningen megismerheted a Fa modellt, Pabló fejlesztői modelljét, ami segíthet a valódi közösségi minőség fejlesztésében
  • képessé válsz a közösséged problémáit, mind egyéni, mind viszony, mind rendszer, mind stratégiai szinten végiggondolni
  • megérted hogyan lehet egyszerre a problémákat kezelni és javítani a közösséged viszonyain
  • Felismered a viszony szint jelentőségét, mint a Fa modell csomópontját

Kinek szól a tréning?

  • Közösségi vezetőknek, szervezőknek, akik a saját közösségükben szeretnék javítani a közösségi minőséget.
  • ​Tanácsadóknak (coach, tréner, fejlesztő), akik a közösségek vezetőinek segítenek.
  • Mindenkinek, aki szeretné jobban megérteni, hogy a mai közösségeinkben az emberi kapcsolatok minőségére milyen törvényszerűségek hatnak, és ezáltal tudatosabban akarnak benne lenni ​a közösségükben.

Akik már elvégezték

Koszecz Sándor

Életfa Kultúrális Alapítvány, elnök

Egy nem tudatos közösség működése az állóvíz és a csapkodó hullám között bárhol lehet. És csak ritkán tudjuk, hogy miért egyik, vagy másik? Szervezeti szempontból viszont inkább az akadálymentes áramlásra törekszünk. A tréning megmutatja az ide vezető utat.

Ajánlom mindenkinek, aki emberekkel, közösségekkel foglakozik, különös tekintettel a közösségszervező- fejlesztő szakembereknek, szervezet vezetőknek.

A tréning abban segített, hogy nevén tudjuk nevezni a dolgokat. Sok esetben ez már félsiker a konfliktusaink megoldásában. Partra vetett hal, aki vergődik, próbál haladni a tenger felé, de leragad a pocsolyáknál – így látnám magunkat Pabló és Éva segítsége nélkül. Közreműködésükkel, az elmúlt szűk egy év közös munkájával éveket spóroltunk meg a szervezetfejlesztésben, új ajtók nyíltak, pótolhatatlan tudást és tapasztalatot hoztak be közénk. Figyelmes jelenlétükkel sok zsákutcát vagyis pocsolyát segítettek elkerülni, átjutni rajtuk, türelmesen egyengetik a tenger felé vezető utunkat. Lehet nélkülük is közösségépítéssel, szervezetfejlesztéssel, vezetéssel próbálkozni, de nem hiszem, hogy megéri. 🙂

Harazin Dorottya

Gyüttment Fesztivál, szervező

Tuba Máté
Tuba Máté

Humánökológus

Nagyjából 10 éve foglalkoztat a szervezet és közösségfejesztés témája. Felsőfokú tanulmányaimat (szociólógia, humánökológia) és az ehhez kapcsolódó számtalan gyakorlati tevékenységemet is szervesen átszőtte – mint ahogy mindent, amit társakkal próbál megvalósítani az ember. Ám minél jobban beleástam magam a témakörbe, annál nagyobbnak éreztem a káoszt, az egymásnak látszólag ellentmondó megközelítéseket. A TreeMap képzés pont időben érkezett be az életembe. Egy nap alatt rendet vágott a fejemben, az ismereteimet egy élő és letisztult rendszerbe integrálta. Rendkívül üdítő élménynek találtam, egy új időszámítás vette vele kezdetét. Azóta minden nap, minden percében használom – hisz szervesen beépült abba a látószögbe, ahogy az egyesületünkre, a közösségünkre tekintünk. Ami azóta csak fejlődik és fejlődik, töretlenül, olyan tempóban és hatékonysággal, amit korábban elképzelni semi tudtam.

Soha nem felejtem el azt a beszélgetést, amely az Egyesület életének egyik kulcsfontosságú jövőkép és csapatépítő napján történt. Pabló és Éva facilitálásának köszönhetjük, hogy nagy horderejű kérdésekben sikerült felelős döntéseket hozni, amelyek azóta is meghatározzák az Egyesület működését, és beépültek a szervezeti kultúránkba is.

Tóth Miklós
Tóth Miklós

MEGY Egyesület, társvezető

Miről szól a Treemap Tréning?

Legközelebbi tréning időpontok

TreeMap Tréning kisközösségeknek

1 napos nyílt tréning

2 szakképzett trénerrel és interaktív feladatokkal.

Jelenleg nincs tréning időpontunk, jelentkezz be a következőre és emailben küldünk majd tájékoztatót a következő alkalomról.
Előregisztrálok a következő tréningre

TreeMap Tréning

Trénereink

Vágvölgyi Gusztáv - Pabló
Vágvölgyi Gusztáv – Pabló

Tréner

Személyes küldetésem, hogy segítsem azokat akik valódi közösségben szeretnének élni, olyan munkából akarnak megélni amit szeretnek, azaz a szó nemes értelmében BOLDOGULNI akarnak.

Szép Éva
Szép Éva

Tréner

Hiszek abban, hogyha az emberek megtanulnának valódi közösségeket teremteni, ezekkel a közösségekkel hegyeket tudnának megmozgatni.

Legközelebbi tréning időpont

A Tréning időpontja: 2022. december 14. (szerda) 10.00 – 17.00

Jelentkezési határidő: december 1.

Helyszín: Budapesten, a pontos helyszínt jelentkezés után közöljük

Részvételi díj: 36.000 Ft
A non-profit szervezet, közösség képviselőinek 50% kedvezmény, azaz 18.000 Ft!