fbpx
Események betöltése

« Összes Események

 • Ez az esemény elmúlt.

Közösségek belső kommunikációs rendszere – előadássorozat

október 18 @ 18:00 - november 29 @ 20:00

A kommunikáció alapvető funkciója, hogy lehetővé teszi az emberek közötti együttműködést: az egymásra találást, a kapcsolódást, a kölcsönös megértést és elfogadást és a megegyezéseket. Hiszen ezáltal vagyunk képesek közösséget alkotni, közös célokért együtt cselekedni. Ez alapján gyértelmű, hogy a közösségünk sorsa múlik azon, hogy milyen a belső kommunikáció rendszere.

Az egy közösségi facilitátori alapvetés, hogy „azért mert mozog a szánk és hang jön ki torkunkon, azaz képesek vagyunk beszélni, attól még nem biztos, hogy tudunk megbeszélni is”. …és bizony fejlesztőként tapasztaljuk, hogy a közösségek megbeszélései milyen könnyen le tudnak amortizálódni; ha nem hallgatjuk meg egymást, ha hatékonytalanok vagyunk, akkor egy idő után felmerül bennünk, hogy miért menjek én el, miért mondjam el a véleményem?

Azt is tapasztaljuk, hogy a pandémia rászoktatott minket a “biztonságos és kényelmes” online térben történő megbeszélésre. A fontos dolgok megbeszélése az informális térbe megy át. Viszont ebben a térben nagyon könnyű kommunikációs félreértéseket létrehozni, hiszen attól, hogy tudunk írni és emaileket küldeni, vagy tudunk válaszolni a chaten feltett kérdésekre, vagy mert van véleményünk és ezt a zárt csoportban le is írjuk, sőt képesek vagyunk poénosabbnál poénosabb emojikat, gifeket, videókat küldeni, attól még egyáltalán nem biztos, hogy ez a kommunikáció a közösségen belüli együttműködést fogja szolgálni.

Szinte minden fejlesztési folyamatunkban, amikor a csapaton belüli együttműködés mélyére megyünk, előkerülnek azok a levélváltások vagy chat dialógusok, amikor ez nem sikerült. Ilyenkor az, aki felhozza nekünk ezeket az eseteket, szinte mindig meg is akarja mutatni (átküldi, a telefonján végig pörgeti nekünk). Leggyakrabban azért teszi ezt, mert próbálja az igazát bizonyítani, hiszen itt feketén-fehéren látszik, hogy nem neki van igaza. „Nézd-nézd itt például azt írta…, aztán pedig pont az ellenkezője derül ki…, tehát egyértelmű, hogy hazudik, …hogy csak a másikban keresi a hibát, …hogy át akar verni”.

És már látjuk is azt az utat, ami nagyon-nagy eséllyel vezet oda, hogy szétesik a közösség.

Gyakran azt gondoljuk, hogy mindez csak és kizárólag a közösség tagjainak kommunikációs kultúráján múlik, de fejlesztőként azt tapasztaljuk, hogy  a kommunikáció rendszere ugyanannyira fontos, mint az egyének hozzállása. Mert hiába a jószándék, az erőszakmentes kommunikáció mély ismerete, ha a struktúra, amiben kommunikálunk nem szolgálja ezt. Na persze a legjobban kitalált rendszer sem működik, ha nem veszi senki figyelembe a megegyezéseket, ezért a rendszerfejlesztés legkritikusabb részével – azaz hogyan érjük el, hogy a rendszereinket be is tartsák a közösségünk tagjai – több ízben is foglalkozunk az előadássorozat során. Ráadásul az is egy alapvetés, hogy egy jól felépített és bevezetett rendszer segíti a kommunikációs kultúra fejlesztését, fejlődését is mind egyéni, mind szervezeti szinten.

Tehát a valódi közösségek életképességét alapvetően meghatározza, hogy milyen belső kommunikációs rendszert dolgozunk ki, és ezt milyen minőségben működtetjük.

Ebben az előadás-sorozatban Pabló és Éva végig veszi, hogy:

 1. A közösségekben milyen módon tud megvalósulni egy rendszerfejlesztés?
 2. Egy jó kommunikációs rendszer milyen elemekből épül fel?
 3. Mik lehetnek a sikerkritériumok, amire mindenképp oda kell figyelnünk a kommunikációs rendszerfejlesztés során?
 4. Ki/kik lehetnek a felelősei egy közösségben a kommunikációs rendszer fejlesztésének, működtetésének?

 

Tervezett időpontok:

 1. október 18 (kedd) 18:00 – 20:00
 2. november 1. (kedd) 18:00 – 20:00 (Mindenszentek három napos ünnepének utolsó délutánja)
 3. november 15. (kedd) 18:00 – 20:00
 4. november 29. (kedd) 18:00 – 20:00

Az előadássorozaton online és személyesen is részt lehet venni. Az online közvetítés Facebook zárt csoporton keresztül történik, amibe az előadássorozat kifizetését követően kapsz meghívást.

Az előadássorozat ára:

 • Előre fizetve: 15.000,- Ft
 • A helyszínen fizetve: 20.000,- Ft

Az előadássorozat helyszíne:

Magnet Közösségi Ház – Napraforgó terem

1062 Budapest Andrássy út 98.

magnethaz.hu

Tudnivalók a jelentkezésről:

 • Személyesen és online is meg lehet nézni az előadást. Az online közvetítés egy zárt facebook csoportban történik, amire a fizetést követően kapsz meghívást.
 • Minden előadás felvételről is visszanézhető lesz a zárt facebook csoportban, minden résztvevőnek. Azoknak is akik a sorozat közben jelentkeznek. A zárt facebook csoportban küldjük a képzési anyagokat is!
 • Ha többen érkeztek, kérjük, hogy mindenki töltsön ki jelentkezési lapot, szeretnénk, ha minden résztvevőnk személyesen megkapna minden információt, tudásanyagot.
 • A négy részből álló sorozat egy komplett képzésnek minősül, az előadások egymásra épülnek, ezért az alkalmakra külön nem lehet jelentkezni.
 • Az előadássorozat része a moduláris képzésnek is, ha érdekel a teljes képzés ide kattintva érheted el az információkat.

Jelentkezés előre fizetéssel:

Ha előre fizetéssel jelentkezel, akkor fizethetsz bankkártyával vagy átutalással.

FIGYELEM! Az űrlap 2 részből áll, az első részben az alapadataidat kérjük el, majd átirányítunk a webshopba, ahol ki tudod fizetni az előadássorozatot. Kérünk, hogy amennyiben átutalással szeretnél fizetni, akkor is add le a megrendelésed a webshopban, mert így automatikusan kiküldésre kerül számodra a díjbekérő, az utalásra vonatkozó minden fontos adattal. Kérjük, hogy utaláskor erre a díjbekérőre hivatkozz a közleményben. Köszönjük!

Jelentkezés helyszíni készpénzes fizetéssel:

A helyszínen is csak a teljes előadássorozatra lehet belépőt venni!

Részletek

Kezdés:
október 18 @ 18:00
Vége:
november 29 @ 20:00

Szervező

Inspi-Ráció Hálózatszervezet
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0