Tanácsadóink 2017-09-10T07:40:44+00:00

Botos István Csaba
Pénzügyi rendszer fejlesztő

Foglalkoztatnak a szervezetek és a projektek gazdasági és pénzügyi vonatkozású feladatai. Úgy vélem minden szervezet egyedi, s leginkább egy ennek az egyediségnek megfelelően kialakított pénzügyi nyilvántartási rendszer tudja kiszolgálni, hogy a döntéseket segítő információk rendelkezésre álljanak, amikor szükség van rájuk. Az elmúlt évek alatt sok nehézségbe ütköztem, melyekért utólag hálás vagyok, hiszen ezek pallérozták problémamegoldó képességemet, s a sikerek okozta jó érzések hatására nem kopott meg optimizmusom, miszerint mindenre találunk megoldást!

boti@inspi-racio.hu

Inántsy Pap Sándor (Hanyi)
Tréner, facilitátor, szervezetfejlesztő, coach

Hiszem azt, hogy a működő, egymást segítő közösségek azok, amelyek biztosítják a társadalom életképességét. Biztos vagyok benne, hogy ezeknek a közösségeknek a fontossága egyre nagyobb lesz, mivel a fenntartható fejlődés egyik alapja a meglétük és fejlődésük.
Sokan azt gondolják, hogy a munkahely nem keveredhet ezzel az ideával. Én hiszem azt, hogy a cégek, vállalatok hatékonysága és eredményessége jóval nagyobb lesz, ha a közösségi minőség alapvető fontosságúvá válik (az emberek közötti együttműködés hatékonysága, a bizalom, az őszinteség, a tiszta kommunikáció).

ips@inspi-racio.hu

Jávorné Bodó Krisztina
Projektmenedzser

Hiszek abban, hogy a jó csapatmunka megsokszorozza az elérhető eredményeket, miközben igazi közösségi élménnyel gazdagodhatunk. Ennek valósságát megtapasztaltam a RÉS Egyesületben és az Inspi-Ráció Egyesületben egyaránt, és úgy gondolom, hogy hozzá tudom segíteni a szervezeteket a jó csapatmunka feltételeinek megteremtéséhez, ezáltal sikeres projektek és együttműködések megvalósításához.
Fontosnak tartom, hogy minél jobban ismerjük azokat az embereket és gondjaikat, akik számára megoldásokat, termékeket kínálunk, mert így tudunk vevőink, ügyfeleink számára megfelelő, működő alternatívákat kínálni, ezzel téve őket elégedetté. Ez az elégedettség jelzi azt, hogy jó úton járunk.

kriszta@inspi-racio.hu

Szabó Róbert
Rendszerfejlesztő, projektmenedzser

A projekt és szolgáltatásmenedzserként különböző szervezeteknél eltöltött évek alatt az üzleti folyamatok széles skáláján szereztem tapasztalatot, az értékesítéstől, döntéshozástól kezdve az ügyfelek kiszolgálásán át a háttérfolyamatokig bezárólag. Ezt a tudást ültetem át a fő érdeklődési területeim, a fenntartható társadalom és az ember központú szervezetek fejlesztésébe.
Hiszem, hogy az igényes munkahely mindenkinek jár, de nemcsak a fizikai világban, hanem a szoftverek és a hozzájuk kapcsolódó munkafolyamatok terén is. Ez pedig sokszor nem pénz, hanem szervezettség kérdése.
Célom, hogy segítsek a fejlődni akaró szervezeteknek a megfelelő rendszerek és folyamatok bevezetésében, amelyek segítik az embereket mindennapi munkájukban, hogy az igazán fontos területekre, az értékteremtésre, ügyfelek kiszolgálására, és a magabiztos döntéshozatalra tudjanak koncentrálni.

szabo.robert@onfejlesztoter.hu

Szép Éva
Tréner, facilitátor, szervezetfejlesztő, tanácsadó, coach

Hiszek abban, hogy ha az emberek megtanulnának valódi közösségeket teremteni, ezekkel a közösségekkel hegyeket tudnának megmozgatni.
Törekszem az emberek közötti kommunikáció és kapcsolat fejlesztésére, az emberek tudatosodásának elősegítésére annak érdekében, hogy képesek legyenek az együttműködésre, ezáltal valódi közösségek alkotására, működtetésére.
Az Egyesületben én képviselem a racionalitást, a józan paraszti észt, a földön járást. Azt gondolom, erre is szükség van, de olyan jó, hogy vannak mellettem, akik nem ilyenek!
Az elméleteket a gyakorlatba fordítom. Szeretem a rendszereket, a problémákat a rendszerek hiányosságában keresem.

szeva@inspi-racio.hu

Vágvölgyi Gusztáv – Pabló
Tréner, facilitátor, szervezetfejlesztő, coach

Szakmai hitvallásom
Teoretikus természetű ember vagyok, hiszek abban, hogy a dolgok természetének megértése hozzásegít ahhoz, hogy a gyakorlatban is működővé fejlesszük az olyan szubjektívnek látszó dolgokat, mint a közösségi minőség. Szervezetfejlesztőként tapasztaltam, hogy minden, de tényleg minden 🙂 szervezeti probléma visszavezethető az emberi kapcsolatok minőségére, ezért dolgozok jelenleg is a közösségi vállalkozás, mint szervezeti modell kidolgozásán.
Személyes küldetésemnek érzem, hogy segítsem azokat akik közösségben szeretnének élni, akik abból szeretnének megélni, ami a természetük szerinti nekik való, amiben boldogok tudnak lenni, miközben társadalmi jót is teremtenek.
Van egy álmom, hogy a közösségi vállalkozások a közösségi alapú gazdaságfejlesztés legfontosabb intézményei lesznek, és ezen az úton egy emberhez méltóbb, fenntarthatóbb társadalomhoz érünk el.
Jelenleg két közösségi vállalkozásban, az Inspi-Ráció és Polyán Egyesületekben élem a mindennapjaimat. Hiszek abban, hogy a közösségi vállalkozások a közösségi alapú gazdaságfejlesztés legfontosabb intézményei lehetnek, és ezen az úton egy fenntarthatóbb társadalomhoz érünk el.

pablo@inspi-racio.hu

Zalatnay László
Üzleti modell tanácsadó, vezetés fejlesztő, tréner

Egy idézettel tudom legjobban kifejezni, hogy mi is érdekel valójában:

„A világ baja nem az, hogy valamit rosszul csinálunk, a baj az, hogy rosszat csinálunk. Ha a rosszat akarjuk jobban csinálni, az eredmény csak nagyobb rossz lesz. Ha végre jót csinálunk (akár rosszul is), az eredmény csak jó lehet!”

Agócs József

Ezekután csak az a kérdés, hogy hogyan tudunk rátalálni a jó-ra? Szervezeten belül, a közösségeinkben, a saját életünkben. Ez foglalkoztat. Tudom, hogy a válaszok jelentős része a közösségi működésből származik. A tapasztalati, gyakorlatias munkából és az erre épített tanulásból.

Jelenleg két társadalmi vállalkozásban is aktív vagyok. Az egyiket az Energia és Környezet Alapítvány jegyzi. Arra vállalkozunk, hogy megtanítjuk az országot szalmabála házakat készíteni, és ezen keresztül felszámolni egy sor társadalmi problémát: légszennyezés, lakhatási problémák, egészségtelen lakókörnyezet. A másik társadalmi vállalkozásom is a jól lakáshoz kapcsolódik 🙂 Tagja vagyok a Nyíregyházi Kosár Bevásárló közösségnek, aminek a célja egy helyi, egészséges élelmiszert előállító mezőgazdasági termelési és fogyasztási rendszer létrehozása.

zalatnay.laszlo@gmail.com