Canvas tanácsadás 2017-08-21T10:10:35+00:00

Canvas tanácsadás

Egy valamire való üzleti terv 30-100 oldal hosszú. Megírni komoly munka. Gyorsan áttekinteni, és ha kell megváltoztatni, nem egyszerű feladat. A Canvas üzleti modell más logikát követ. A lényeg kiemelésére koncentrál; 1 oldalon a vállalkozás modellje áttekinthető.

A Canvas üzleti modell készítést azért fejlesztették ki, mert a mai gyorsan változó gazdasági környezetben szükség volt egy olyan eszközre, ami alkalmasabb a tervezésre, mint a klasszikus üzleti tervek elkészítése.

Mire lehet jó a Canvas üzleti modellezési folyamat a vezetőknek?

A modellezés mindig egyszerűsítés, a lényeges összetevők kiemelése és rendszerbe állítása által. A vezető az, akinek a fő feladata, hogy átlássa az egész vállalkozást. Mindenki más részfeladatokért felel. A teljes képbe bele tartozik mindaz, ami a vállalkozáson belül van, és a vállalkozás külső környezete is.

Ez a tömör, lényegre törő rendszer alkalmas az alábbiakra:

 • Segít meglátni azt, ami a vállalkozás szempontjából kulcsfontosságú, azaz az életben keletkező rengeteg információból megmutatja a lényeget.
 • Rendszerszemléletet biztosít. Megmutatja, hogy mi mivel függ össze. Ez a tervezés szempontjából kulcs fontosságú.
 • A gyorsan változó környezetben segíti a változás megtervezését.
 • Segíti a vezetői döntéseket.
 • Megmutatja, hogy vásárlóink, partnereink számára mi a legfontosabb a mi szervezetünkben. Magyarul segíti a vezetőt abban, hogy az ügyfelek szemével tudjon ránézni arra az értékre, amit a vállalkozás, szervezet kínál.

Hogyan tud segíteni?

 1. Segít rendszert látni a teljes szervezetben/projektben.
 2. Segít felderíteni a gyenge pontokat.
 3. Segíti a munkatársak bevonását, mert az üzleti modell készítés néhány eleme kimondottan csapatban végzendő feladat. Így javulhat a munkatársak elköteleződése, és olyan új szempontok jönnek a felszínre, ami jelentősen növelheti a vállalkozásunk sikerét.
 4. Alkalmazásával képesek leszünk a vevők fejévek látni magunkat és az érték ajánlatunkat.
 5. A modell készítése közben a célcsoportunkat jobban megismerhetjük.
 6. Le tudjuk tisztítani a külső kommunikációt. Sokkal jobb üzeneteket tudunk megfogalmazni, mert tisztán látjuk majd, hogy a vevőinknek mi jelent értéket.
 7. Jobb termékeket és szolgáltatásokat tudunk nyújtani, mert a termékfejlesztés is sokat profitál a modellezés folyamatából.

+1 A külső környezet számara (pl. befektetők) átláthatóbb lesz a vállalkozásunk, így nagyobb biztonsággal tudnak hozzánk kapcsolódni.

Mi az, amit vállalunk?

 1. üzleti modellezés képzést,
 2. a modell készítésének levezetését a szervezet munkatársainak részvételével,

azaz a módszer átadásában, valamint alkalmazásában tudunk segíteni.

Mi az, amit nem vállalunk?

A modell készítését nem vállaljuk alvállalkozóként, mert a modellezésnek az ereje kevésbé az elkészült 1 oldalas modellben van, mint inkább a készítés folyamatában. Az viszont felbecsülhetetlen értékkel bír!

Ajánlatot kérek!